Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Slovensko bude s Francúzskom spolupracovať na rozvoji cestovného ruchu

Na snímke zasnežený Kriváň a ďalšie štíty Vysokých Tatier z vojenského cintorína v lokalite Háj-Nicovô pri Liptovskom Mikuláši, foto z archívu. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Partneri sa zaviazali uznávať význam zodpovedného a udržateľného cestovného ruchu pre vytváranie pracovných miest, hospodársky rozvoj a sociálny pokrok.

Bratislava 12. októbra (TASR) - Posilnenie tradičných priateľských väzieb medzi Slovenskom a Francúzskom či rozvíjanie vzťahov v oblasti cestovného ruchu je cieľom Programu spolupráce medzi Ministerstvom dopravy a výstavby SR a Ministerstvom Európy a zahraničných veci Francúzskej republiky v oblasti cestovného ruchu. Ten v utorok v Paríži podpísala štátna tajomníčka Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) Katarína Bruncková, informovalo MDV.

Spolupráca s Francúzskom, najnavštevovanejšou krajinou sveta, je podľa rezortu dobrou správou pre rozvoj cestovného ruchu nielen na Slovensku, ale v celom regióne V4. "Zamerať sa chceme nielen na získavanie praktických skúseností, ale najmä na zvýšenie návštevnosti Slovenska. Verím, že spolupráca bude prínosom a aj vďaka nej sa podarí naštartovať cestovný ruch, ktorý bol výrazne ovplyvnený pandémiou," zdôraznila význam Programu spolupráce Bruncková.

V dokumente sa partneri zaviazali uznávať význam zodpovedného a udržateľného cestovného ruchu pre vytváranie pracovných miest, hospodársky rozvoj a sociálny pokrok. Rovnako budú uznávať vzájomný záujem viažuci sa na úzku a dlhodobú spoluprácu v oblasti cestovného ruchu.