Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Slovensko podľa premiéra dobehlo určité meškanie v čerpaní eurofondov

Foto: TASR/Martin Baumann

Ako uviedol po dnešnom rokovaní vlády premiér, ministri neformálne rokovali nielen o aktuálnom čerpaní eurofondov, ale aj o príprave partnerskej dohody na roky 2014 až 2020.

Bratislava 16. januára (TASR) - Slovensko podľa slov predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) dobehlo určité meškanie v čerpaní eurofondov, pričom vládny kabinet chce všetky významné rozhodnutia týkajúce sa tejto oblasti urobiť ešte počas tohto roku.

"Myslím si, že Slovensko dobehlo určité meškanie, ktoré tu bolo, pretože predchádzajúca vláda SR neurobila v tejto oblasti prakticky nič," uviedol po dnešnom rokovaní vlády premiér s tým, že ministri neformálne rokovali nielen o aktuálnom čerpaní eurofondov, ale aj o príprave partnerskej dohody na roky 2014 až 2020.

"Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák (nominant Smer-SD), ako aj podpredseda vlády SR pre investície Ľubomír Vážny (Smer-SD) na rokovaní vlády SR informovali, kde sa nachádzame," spresnil.

"Môžem teda s určitou mierou spokojnosti konštatovať, že v priebehu tohto roku budú urobené všetky významné rozhodnutia, ktoré sa týkajú dohody s Európskou komisiou," dodal.