Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Slovensko láka čínskych turistov priamo v Pekingu

Vysoké Tatry Foto: TASR / Pavol Ďurčo

Slovenská republika preto podľa ministerstva dopravy zameriava svoju prezentáciu v Číne najmä na región hlavného mesta a možnosti rekreácie vo Vysokých Tatrách.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Slovensko sa vybralo priamo do Pekingu, aby tam lákalo turistov z Číny. Na tamojšom veľtrhu China Outbound Travel & Tourism Market prezentujú predstavitelia ministerstva dopravy a Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) zaujímavosti Slovenska.

"Iba jedno percento zahraničných návštevníkov k nám prišlo z Číny, čo určite chceme v budúcnosti zmeniť. Slovensko je krásna krajina, ktorá má čínskym turistom čo ponúknuť," zhodnotil štátny tajomník rezortu dopravy František Palko.

Podľa medzinárodných štatistík totiž vycestuje ročne do zahraničia 100 miliónov Číňanov. Približne 40 % z nich preferuje dovolenky v mestách, 23 % zase prežíva voľný čas radšej na okružných cestách. V rámci pobytov v mestách u nich prevažuje zábava, história a umenie, kultúrne akcie i nákupy.

Slovenská republika preto podľa ministerstva dopravy zameriava svoju prezentáciu v Číne najmä na región hlavného mesta a možnosti rekreácie vo Vysokých Tatrách. Lákadlom sú aj sprievodné akcie ako napríklad týždeň slovenskej kuchyne či módna prehliadkach slovenských návrhárov.