Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

InoBat otvára študentom brány do sveta elektromobility a batérií

Ilustračné foto Foto: freepick

Slovenský InoBat otvára ambicióznym študentom brány do sveta elektromobility a batériového biznisu.

Bratislava 18. júla (OTS) - Slovenská spoločnosť InoBat, ktorá sa zameriava na výskum, vývoj a výrobu inovatívnych batérií do elektrických vozidiel otvorila v rámci vzdelávacieho projektu BATTERYacademy druhý ročník intenzívneho shadowing programu pre študentov vysokých škôl. Je tak skvelou príležitosťou pre ambiciózne mladé talenty, ktoré chcú rozbehnúť svoju kariéru vo firme so svetovým presahom v oblasti elektromobility a batériového biznisu, ale tiež svojou prácou prispieť k zdravšej a zelenšej budúcnosti nás aj ďalších generácií. Registrácia je pre študentov otvorená do 22.7.2022, pričom samotný shadowing program bude prebiehať 5. – 9. septembra 2022.



„Svet elektromobility, a teda aj batériového biznisu, sa hýbe míľovými krokmi vpred a už teraz je jasné, že predstavuje budúcnosť dopravy. Slovensku však stále chýba ucelené vzdelávanie v tejto oblasti. Zároveň, chýba nám podporná infraštruktúra a naše talenty odchádzajú za štúdiom či prácou častokrát za hranice. V InoBat sme si povedali, že je čas na zmenu a takéto talenty by sme si mali udržať doma. Preto sme sa rozhodli, že im poskytneme potrebné vzdelanie aj možnosť budovať odbornú expertízu in-house po boku popredných svetových aj tuzemských expertov v našej firme,“ uvádza Marián Boček, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti InoBat Auto.

Aj keď sa jedná o kariérny rast v oblasti elektromobility a batériového biznisu, táto oblasť môže byť zaujímavá nielen pre študentov z technických, ale aj netechnických smerov. V rámci tohto intenzívneho týždňa si totiž prejdú prácu a procesy s viacerými InoBat odborníkmi, ktorí sa profilujú v rôznych oblastiach. Prejdú si tak procesy z oblasti vedy, výskumu, technológií, výroby, projektového manažmentu, stratégií, financií či HR.



• MINULOROČNÍ ABSOLVENTI PROGRAMU HOVORIA O SKVELEJ PRÍLEŽITOSTI, KTORÚ SA OPLATÍ VYUŽIŤ
Aktuálne ide už o druhý ročník shadowing programu. Minulý rok sa ho zúčastnili študenti Michal a Artur. Na vlastnej koži si tak mohli zažiť nielen proces práce na rôznych oddeleniach s viacerými odborníkmi, ale aj zúčastniť sa stretnutí a rokovaní exekutívy. Súčasťou programu bola samozrejme aj prehliadka R&D centra a pilotnej linky na výrobu batérií vo Voderadoch. Obaja sa zhodujú na tom, že táto oblasť podnikania je pre našu budúcnosť a ochranu planéty dôležitá.



Shadowing program moje očakávania jednoznačne naplnil. Bolo cítiť, že InoBat zamestnanci sa snažia, aby bol pre študentov čo najviac prínosný. Boli nám poskytnuté dôležité informácie o spoločnosti a veľmi transparentne sme diskutovali aj o rôznych krízových bodoch, ktorými si InoBat prešiel, o stratégii aj výzvach do budúcnosti. Bolo veľmi hodnotné zažiť si na vlastnej koži, ako sa tvoria procesy a stratégie rozvoja v rýchlo rastúcej slovenskej firme či to, ako fungujú jednotlivé oddelenia. Takúto stáž študentom určite odporúčam,“ opisuje Artur Eliseev, minuloročný absolvent programu. Dodal tiež, že ako plus vníma aj priestor na neformálnu komunikáciu s vysokokvalifikovanými odborníkmi.



Podobne sa na margo programu vyjadril aj druhý absolvent programu, Michal Krkoška. „Páčila sa mi rôznorodosť pozícií, do ktorých sme mohli nazrieť. Účasť v tomto programe bola pre mňa neoceniteľnou pracovnou skúsenosťou a odporučil by som ju každému iniciatívnemu študentovi,“ opisuje svoju skúsenosť Michal. Vyjadril sa aj k tomu, že stáž v InoBa-e mu aj za tak krátku dobu dokázala úplne zmeniť pohľad na elektromobilitu.

Pre mňa najhodnotnejším poznaním, ktoré si z InoBat odnášam je, že aj na Slovensku môže vzniknúť firma, ktorá dokáže pekne atakovať globálny trh. Fascinovala ma tiež energia vo firme, ešte nikdy som nevidel toľko talentovaných ľudí na jednom mieste, ktorí sa na seba usmievajú a vtipkujú. Táto atmosféra pre mňa aj naďalej ostáva veľmi pozitívnou spomienkou a inšpiráciou do ďalšieho pracovného života. A čo je dôležité, presvedčil som sa, že kvalitné pracovné podmienky viem nájsť aj doma a nie len v zahraničí,“ uzatvára Michal.

Viac informácií o shadowing programe a registrácia pre študentov sú dostupné na https://lnk.sk/dezm.
Viac o spoločnosti InoBat nájdete na https://inobatauto.eu/ alebo v tomto krátkom videu