Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Ekonomika

SME: Na trh prichádza lacná sieť s oblečením z Afriky

Foto: Logo SME

Konkurencia na trhu s lacným oblečením a doplnkami do domácností na Slovensku sa vyostrí, informuje denník Sme.

Bratislava 1. februára (TASR) - Konkurencia na trhu s lacným oblečením a doplnkami do domácností na Slovensku sa vyostrí. Prvé dva obchody u nás totiž dnes otvára diskontná sieť Pepco. Oba sú v Žiline, jeden v obchodnom centre Mirage, druhý v centre Max.

"V marci sa rozšírime aj do Bratislavy", povedala Beata Dranikowska z poľskej centrály Pepco Poland. V hlavnom meste Slovenska pribudnú obchody Pepco v obchodnom centre Retro v Ružinove a nákupnom centre Saratov v Dúbravke. Otvorením obchodov v Žiline a Bratislave začne reťazec svoju expanziu v krajinách strednej a východnej Európy. Zatiaľ je v Poľsku, namierené má aj do Česka, Maďarska, Rumunska a Litvy. Počas tohto roku chce reťazec otvoriť u nás 20 až 25 predajní. "Celkove by sme chceli mať na Slovensku okolo 80 predajní", hovorí marketingová manažérka spoločnosti Nikoleta Bobeničová.

Pepco sa zaujíma napríklad o Košice, Zvolen a Dunajskú Stredu. Pepco je jednou zo siedmich značiek, ktoré patria pod investičný gigant Pepkor. Ten je jednou z najväčších kapitálových spoločností v Juhoafrickej republike. Viac si možno prečítať na ôsmej strane v článku s názvom "Na trh prichádza lacná sieť s oblečením z Afriky" v denníku SME.