Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Smer-SD chce opäť rokovať o zastropovaní dôchodkového veku

Ján Podmanický Foto: TASR

O zastropovaní už mali poslanci Národnej rady SR rozhodnúť, opakovane však návrh presunuli na ďalšiu schôdzu.

Trenčín 8. decembra (TASR) - Smer-SD chce opäť rokovať s politickými stranami o ústavnom zastropovaní dôchodkového veku na 64 rokov. "Chceme vyvolať rokovanie politických strán a tam zistíme definitívne, či tento návrh ústavného zákona má, alebo nemá podporu," povedal na tlačovej konferencii po sneme predseda Smeru-SD Robert Fico.

O zastropovaní už mali poslanci Národnej rady SR rozhodnúť, opakovane však návrh presunuli na ďalšiu schôdzu. Na program by mal návrh prísť opäť na najbližšej riadnej schôdzi parlamentu, ktorá má naplánovaný začiatok na 29. januára 2019.

Keďže ide o návrh na zmenu Ústavy SR, na jeho prijatie je potrebný súhlas 90 poslancov. Koalícia tak potrebuje aj hlasy opozície. "Vzhľadom na to, že deklarovaná podpora poslancov Národnej rady sa pohybuje okolo trojpätinovej ústavnej väčšiny a niektorí poslanci prejavili záujem ešte o prípadnej podpore rokovať, chceme ešte raz požiadať o vytvorenie časového priestoru do budúcej riadnej schôdze Národnej rady," zdôvodnil tento týždeň v parlamente Ján Podmanický (Smer-SD).