Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

SNS vyzýva Sulíka, aby začal rokovanie s Gazpromom o dodávkach plynu

Na snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík (SAS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

SNS vyzýva ministra hospodárstva, aby nehazardoval s cenami plynu slovenských domácností a veľkoodberateľov.

Bratislava 18. júna (TASR) - Mimoparlamentná Slovenská národná strana (SNS) vyzýva ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), aby bezodkladne začal rokovania s Gazpromom o dodávkach plynu. Súčasne mu podáva pomocnú ruku pri týchto rokovaniach. TASR o tom informovala v sobotu riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová.

"Minister hospodárstva Sulík svojvoľne v máji oznámil, že Slovenský plynárenský priemysel prechádza na odbery iných dodávateľov plynu už toto leto," uviedla SNS. Zároveň tvrdí, že sny o odbere skvapalneného plynu zo Spojených štátov amerických sa postupne rozplývajú. "Spojené štáty nie sú schopné dodržiavať termíny a ceny skvapalneného plynu sú niekoľkokrát väčšie ako cena plynu z Ruskej federácie. Severské štáty nie sú schopné dodržiavať objemy dodávok. Minister Sulík hazarduje s cenou plynu na budúci rok a už dnes alibisticky oznamuje, že pre niektoré domácnosti môže byť plyn drahší ako 50 percent," poznamenali národniari.

SNS vyzýva ministra hospodárstva, aby nehazardoval s cenami plynu slovenských domácností a veľkoodberateľov. Tvrdí, že jeho rozhodnutia môžu budúci rok likvidovať slovenské podniky a rozbíjať rozpočet domácností. Jedinou cestou podľa nej je obnoviť bezodkladne rokovania s Gazpromom a pokúsiť sa zastabilizovať cenu plynu tak, aby bola na úrovni Maďarskej republiky.