Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Sociálna poisťovňa otvorila dôchodkové Informačno-poradenské centrum

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Sociálna poisťovňa (SP) upozorňuje, že bratislavské Informačno-poradenské centrum sa od dnešného dňa presťahovalo na novú adresu Ul. 29. augusta 8, 813 63 Bratislava. Vchod je priamo z Ul.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Sociálna poisťovňa (SP) upozorňuje, že bratislavské Informačno-poradenské centrum sa od dnešného dňa presťahovalo na novú adresu Ul. 29. augusta 8, 813 63 Bratislava. Vchod je priamo z Ul. 29. augusta, návštevník už teda nemusí ísť cez Cukrovú ulicu.

Centrum vybavuje stránky v oblasti dôchodkového poistenia. Disponuje moderným systémom, pomocou ktorého budú stránky vybavovať pohodlnejšie a rýchlejšie. Pre telefonickú komunikáciu ostáva v platnosti bezplatná linka 0800 123 123. Elektronická komunikácia je možná prostredníctvom Formulára pre otázky na webovej stránke Sociálnej poisťovne alebo cez elektronickú adresu podatelna@socpoist.sk.

V Informačno-poradenskom centre si môže záujemca vybaviť potvrdenia o aktuálnej sume dôchodku, o poberaní dôchodku bez uvedenia sumy dôchodku, o nepoberaní dôchodku, o výplate dôchodkových dávok za jednotlivé kalendárne roky alebo určité obdobie. V centre tiež môže vybaviť všetko, čo sa týka dôchodkového poistenia, prípadne získať informácie o exekučných zrážkach z dôchodku.

TASR informovala Sociálna poisťovňa.