Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Trim Leader prepustí v dvoch závodoch takmer 430 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Podľa mestského poslanca Mareka Hudáka má o prácu prísť takmer 360 ľudí, čím okres Bardejov príde o jedného z najväčších zamestnávateľov v regióne.

Bardejov 10. novembra (TASR) - Spoločnosť Trim Leader, ktorá prevádzkuje závody na výrobu poťahov do automobilov v Bardejove a v Košťanoch nad Turcom v okrese Martin, prepustí celkovo 426 ľudí. V Bardejove ide o 356 zamestnancov a v Košťanoch nad Turcom príde o prácu približne 70 ľudí z celkového počtu 557. Pre TASR to potvrdila Annika Wiertz zo skupiny Adient, do ktorej spoločnosť Trim Leader v rámci divízie Automotive Experience patrí.

Oba závody sú podľa jej slov v súčasnosti málo využívané a nie sú dostatočne konkurencieschopné z hľadiska nákladov. Chcú mať preto jeden fungujúci závod a nie dva čiastočne využívané.

"Závod v Bardejove bude zatvorený a dotkne sa to všetkých 356 zamestnancov. Počet zamestnancov v Košťanoch nad Turcom sa zníži približne o 70, v súčasnosti tam pracuje 557 ľudí. Je nám ľúto, že musíme pristúpiť k týmto reštrukturalizačným opatreniam. Pred ich prijatím sme dôsledne vyhodnotili alternatívne možnosti. Musíme však proaktívne riešiť súčasnú situáciu čo najrýchlejšie, znížiť náklady a obnoviť konkurencieschopnosť vo všetkých oblastiach nášho podnikania," povedala Wiertz s tým, že toto rozhodnutie nesúvisí s výkonnosťou zamestnancov.

Ako pre TASR uviedla Mária Hrehová z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, hromadné prepúšťanie z oblasti týkajúcej sa výroby ostatných motorových dielov bolo nahlásené v októbri na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v Martine.

"Počet ohrozených zamestnancov je 450. Plánovaný začiatok hromadného prepúšťania je 21. novembra 2020 a plánované ukončenie 1. mája 2021," povedala Hrehová.