Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Sociálni partneri chcú na tripartite rokovať o poslaneckých návrhoch

Na snímke dočasne poverený minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina). Foto: TASR - Martin Baumann

Pripomienky sociálnych partnerov budú podľa rezortu práce doručené predkladateľom dotknutých návrhov zákonov.

Bratislava 8. marca (TASR) - Zástupcovia zamestnávateľov a zamestnancov v stredu na rokovaní predsedníctva Hospodárskej a sociálnej rady SR identifikovali spolu 28 poslaneckých návrhov zákonov, o ktorých by chceli bližšie diskutovať alebo ich považovali za sporné. Informovalo o tom Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR s tým, že na marcovej schôdzi Národnej rady (NR) SR má plénum prerokovať viac ako 170 legislatívnych zmien, pričom 138 návrhov je poslaneckých.

Pripomienky sociálnych partnerov budú podľa rezortu práce doručené predkladateľom dotknutých návrhov zákonov. Aby sociálni partneri mali spolu s predkladateľmi návrhov dostatok času na prerokovanie pripomienok, predseda tripartity a dočasne poverený minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) požiada predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina) o posunutie týchto návrhov v programe schôdze parlamentu.

"Som rád, že môžem opäť oceniť konštruktívny prístup zo strany sociálnych partnerov pri rokovaní o návrhoch zákonov, ktoré na rokovanie parlamentu predkladajú poslanci. Mojím cieľom je využiť kompetencie a možnosti, ktoré mám, a vytvoriť priestor pre dialóg medzi predkladateľmi poslaneckých návrhov zákonov a sociálnymi partnermi," uviedol Krajniak. Predsedníctvo tripartity prerokovalo aj poslanecké návrhy zákonov, ktorým sociálni partneri vyjadrujú podporu.

Krajniak sa so sociálnymi partnermi dohodol na ďalšom stretnutí, ktoré sa uskutoční počas budúceho týždňa. Všetci podľa MPSVR zároveň prejavili záujem o pokračovanie sociálneho dialógu v rámci riadneho plenárneho zasadnutia tripartity. Na termíne plenárneho zasadnutia sa sociálni partneri majú ešte dohodnúť.