Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Sociálno-ekonomickí partneri chcú pomôcť Banskobystrickému kraju

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Partneri sú pripravení aktívne sa podieľať na tvorbe podmienok a nastavenia pravidiel viacstupňového spravovania územia.

Banská Bystrica 27. júna (TASR) - Sociálno-ekonomickí partneri v Banskobystrickom kraji žiadajú Banskobystrický samosprávy kraj (BBSK), aby čo najskôr vytvoril podmienky na vznik partnerstiev a pracovných skupín na prípravu integrovaných územných stratégií na krajskej, ale aj subregionálnej a miestnej úrovni s využitím kapacít a potenciálu sociálno-ekonomických partnerov.

"Len ak sa zapoja sociálno-ekonomickí partneri a aktéri regionálneho rozvoja na všetkých úrovniach, môže nastať významný obrat v zabezpečení reálnych potrieb občanov a kvality ich života, a priniesť i zásadnú premenu nášho regiónu zo zaostávajúceho na prosperujúci," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré TASR poskytla riaditeľka banskobystrickej Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Marína Spírová.

Ako sa ďalej uvádza vo vyhlásení, za kľúčovú úroveň pre zlepšenie kvality života a priblíženia Európy k občanom považujú miestnu úroveň. Sociálno-ekonomickí partneri sú pripravení aktívne sa podieľať na tvorbe podmienok a nastavenia pravidiel viacstupňového spravovania územia vrátane využívania zdrojov z prostriedkov Európskej únie v programovom období rokov 2021 až 2027.