Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Société Générale v 3. kvartáli takmer zdvojnásobila čistý zisk

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Čistý zisk za tri mesiace od júla do septembra stúpol na 1,6 miliardy eur z 862 miliónov eur v rovnakom období v minulom roku.

Paríž 4. novembra (TASR) - Francúzska banka Société Générale má za sebou skvelý tretí kvartál. Jej čistý zisk sa takmer zdvojnásobil vďaka vysokým výnosom v oblasti korporátneho a investičného bankovníctva a zníženiu rezerv na krytie zlých úverov.

"Skupina Société Générale zaznamenala excelentný štvrťrok so silnými komerčným a finančným výkonom vo všetkých segmentoch a zlepšením pomeru nákladov k výnosom" uviedol šéf finančného inštitútu Frederic Oudea. "Skupina takisto profitovala z kvality svojho portfólia úverov," dodal.

Čistý zisk za tri mesiace od júla do septembra stúpol na 1,6 miliardy eur z 862 miliónov eur v rovnakom období v minulom roku. Čistý výnos z bankových činností medziročne vzrástol o 14.9 % na 6,67 miliardy eur.

Čistý zisk divízie retailového bankovníctva a finančných služieb vyskočil o 73 % na 584 miliónov eur a zisk divízie investičného bankovníctva o 48 % na 563 miliónov eur.

Rezervy na krytie rizík dosiahli 196 miliónov eur po 518 miliónoch eur v 3. štvrťroku 2020. Ukazovateľ kapitálovej primeranosti Common Equity Tier 1 dosiahol na konci uplynulého kvartálu 13,4 %, čo je výrazne nad 9 % požadovanými regulačnými úradmi.