Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Peter Mihók bol opätovne zvolený za predsedu SOPK

Peter Mihók. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Delegáti Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) sa zaoberali aj súčasným stavom a vývojom ekonomiky SR, dopadmi hospodárskeho vývoja EÚ, či stavom podnikateľského prostredia v SR.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Zhromaždenie delegátov Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) na svojom ustanovujúcom zasadaní pre 6. funkčné obdobie na roky 2017 – 2022, ktoré sa konalo dnes v Bratislave, opätovne za predsedu SOPK zvolilo Petra Mihóka.

Delegáti sa zaoberali súčasným stavom a vývojom ekonomiky SR, dopadmi hospodárskeho vývoja Európskej únie, stavom podnikateľského prostredia v Slovenskej republike a úlohami SOPK v nasledujúcom funkčnom období do roku 2022.

Ako povedal Mihók, vedenie SOPK vstupuje do nového funkčného obdobia s predsavzatím pôsobiť ďalej ako stabilný reprezentant podnikateľskej sféry produkujúcej hodnoty, ktoré umožňujú materiálny a intelektuálny rozvoj slovenskej spoločnosti. Výrazne, ako zdôraznil, bude SOPK akcentovať skutočnosť, že len priaznivá klíma na podnikanie bude vytvárať reálne predpoklady na získanie dostatočných zdrojov potrebných na plnenie základných funkcií štátu v oblasti sociálnej, zdravotníckej, vzdelávacej, kultúrnej, medzinárodnej či obrannej.

"Operatívne a strategicky budeme reagovať na dynamiku medzinárodného vývoja a jeho dopad na Slovenskú republiku s osobitným zreteľom na vývoj vo vnútri Európskej únie, ktorá je z hľadiska dopadov na našu ekonomiku a sociálnu situáciu kľúčová. Udržateľnosť rozvoja a kvality života, výzvy v oblasti digitalizácie a rozvoja nových ekonomických a priemyselných aktivít, ako aj reakcia na nové rastové bariéry slovenskej ekonomiky najmä v oblasti vzdelávania, kvality a štruktúry pracovnej sily, budú našou každodennou agendou," povedal Mihók.

SOPK v 6. päťročnom funkčnom období 2017 – 2022 bude vystupovať ako stabilný reprezentant podnikateľskej sféry, ktorá produkuje hodnoty umožňujúce materiálny a intelektuálny rozvoj slovenskej spoločnosti. Záujmy tohto stavu bude reflektovať pri presadzovaní podmienok na zvyšovanie konkurencieschopnosti Slovenska v medzinárodnom porovnaní a na skvalitňovanie domáceho podnikateľského prostredia. Zároveň bude zdôrazňovať, že podpora podnikania v podmienkach dennej konfrontácie s medzinárodnou konkurenciou musí byť základným záujmom každej politickej reprezentácie.

Delegáti na dnešnom zhromaždení zvolili aj ďalšie orgány komory.