Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

SOPK sa dištancuje od informácií o predaji ukrajinskej pôdy do USA

Na archívnej snímke predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Peter Mihók. Foto: TASR Jakub Kotian

SOPK i osobne Peter Mihók vyhlasujú, že nie sú autormi týchto informácií, nemajú vedomosť, kto je ich autorom, ani kto tieto informácie v online priestore šíri.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Peter Mihók sa dištancuje od informácií, ktoré sa vo štvrtok (8.9.) začali šíriť v online priestore. Tvrdí sa v nich, že tri veľké americké nadnárodné spoločnosti kúpili 17 miliónov hektárov ukrajinskej poľnohospodárskej pôdy, a ktorých autorstvo sa pripisuje práve Mihókovi.

"SOPK i osobne Peter Mihók vyhlasujú, že nie sú autormi týchto informácií, nemajú vedomosť, kto je ich autorom, ani kto tieto informácie v online priestore šíri. Vzhľadom na závažnosť situácie bude SOPK i jej predseda Peter Mihók nútení požiadať o právnu ochranu, aby dobré meno inštitúcie a jej predsedu nebolo spájané s takýmito dezinformáciami," konštatuje v stanovisku, ktoré TASR poskytla tlačová tajomníčka SOPK Bibiána Gunišová.

Mihók v stanovisku tiež upozornil, že nikdy nepoužíva na komunikáciu s verejnosťou žiadne sociálne siete a celá komunikácia predsedu SOPK aj komory ako takej sa realizuje vždy cez tlačové pracovisko SOPK.