Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

SP žiada firmy, aby si skontrolovali e-mail o čestnom vyhlásení

Budova Sociálnej poisťovne, foto z archívu. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Poisťovňa totiž evidovala technický výpadok na strane dodávateľa, ktorý ovplyvnil doručovanie e-formulára čestného vyhlásenia.

Bratislava 4. júna (TASR) - Sociálna poisťovňa (SP) prosí zamestnávateľov a samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO), aby si skontrolovali potvrdzujúci e-mail o podaní čestného vyhlásenia za máj 2021. Informovala o tom hovorkyňa SP Zuzana Dvoráková. Poisťovňa totiž evidovala technický výpadok na strane dodávateľa, ktorý ovplyvnil doručovanie e-formulára čestného vyhlásenia.

"Sociálna poisťovňa sa za výpadok ospravedlňuje. Chyba je odstránená, prosíme však odvádzateľov poistného o kontrolu podania odkladu," podotkla Dvoráková.

SP zároveň prosí firmy a SZČO, ktorí posielali čestné vyhlásenie od 26. mája 14.50 h do 2. júna 10.15 h a zatiaľ nedostali potvrdzujúci e-mail o spracovaní čestného vyhlásenia za máj 2021, aby toto čestné vyhlásenie podali opakovane. "Odporúčame tak urobiť do termínu splatnosti poistného. SP ubezpečuje žiadateľov o odklad poistného, že bude akceptovať podaný formulár aj po tomto termíne. Elektronický formulár čestného vyhlásenia je už plne funkčný," dodala hovorkyňa.

Tí odvádzatelia poistného, ktorí dostali potvrdzujúci e-mail o spracovaní čestného vyhlásenia, už nemusia čestné vyhlásenie podávať opakovane.

"V prípade akýchkoľvek pochybností odporúčame kontaktovať Informačno-poradenské centrum SP cez formulár na otázky alebo na telefónnych číslach 0906 171 989 či 02 3247 1989," uzavrela hovorkyňa s tým, že SP sa za vzniknutú situáciu ospravedlňuje.