Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Embraco prerušila časť výroby v závode v Spišskej Novej Vsi

Na ilustračnej snímke robotník presúva kompresory v závode na výrobu kompresorov Embraco Slovakia v Spišskej Novej Vsi. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Na jednej z týchto liniek nenastúpili zamestnanci do práce na nočnú zmenu v piatok (4. 6.) a výroba bude obnovená od nočnej zmeny v utorok (8. 6.).

Spišská Nová Ves 7. júna (TASR) - Spoločnosť Embraco Slovakia zo skupiny Nidec Global Appliance pristúpila ku krátkodobému odstaveniu časti výroby pre chýbajúci materiál od dodávateľov. TASR o tom informoval externý PR konzultant spoločnosti Embraco Slovakia Anton Oberhauser.

"Pre meškajúce dodávky niektorých komponentov sme boli nútení pristúpiť k odstávkam na dvoch z našich piatich výrobných liniek. S odborovou organizáciou sme sa dohodli na zavedení konta pracovného času, v ktorom si chýbajúce hodiny môžu dopracovať do konca mája 2022," uviedol generálny riaditeľ závodu v Spišskej Novej Vsi Tomáš Kandra.

Na jednej z týchto liniek nenastúpili zamestnanci do práce na nočnú zmenu v piatok (4. 6.) a výroba bude obnovená od nočnej zmeny v utorok (8. 6.). Na druhej linke bude mať odstávku ranná zmena v utorok.

Výpadkom dodávok čelia podľa Oberhausera v súčasnosti rôzne priemyselné odvetvia. Meškania sú spôsobené predovšetkým nedostatkom materiálu a komponentov na svetových trhoch.

S viac ako 15.000 zamestnancami v deviatich krajinách sa Nidec Global Appliance zameriava na výrobu a predaj chladiacich riešení Embraco pre škálu chladiacich aplikácií, ako aj na motory, umývačky riadu, práčky a sušičky a komponenty pre kúrenie, ventiláciu či klimatizáciu.