Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Embraco Slovakia naďalej pociťuje pokles dopytu

Na leteckej snímke je závod Embraco pri Spišskej Novej Vsi. Foto: TASR - Milan Kapusta

Ide o reakciu na všeobecný pokles dopytu, ku ktorému prispela aj vojna na Ukrajine, vysoké ceny vstupných materiálov a problémy v celosvetovom logistickom reťazci.

Spišská Nová Ves 22. júla (TASR) – Najväčší zamestnávateľ na Spiši, spoločnosť Embraco Slovakia zo skupiny Nidec, pociťuje pokračujúci pokles dopytu po svojich výrobkoch. Riaditeľ závodu Tomáš Kandra v tejto súvislosti uviedol, že spoločnosť v posledných mesiacoch upravila svoj harmonogram pracovných zmien vzhľadom na súčasné potreby výrobného programu.

Ide o reakciu na všeobecný pokles dopytu, ku ktorému prispela aj vojna na Ukrajine, vysoké ceny vstupných materiálov a problémy v celosvetovom logistickom reťazci. "Všeobecne platí, že zamestnancom na dobu určitú nepredlžujeme pracovné zmluvy. Čo sa týka hromadného prepúšťania, v blízkej budúcnosti ho neplánujeme. Situácia však závisí od aktuálneho dopytu zo strany našich zákazníkov, pričom očakávame, že bude aj naďalej mierne klesať," priblížil Kandra.

O situácii priamo informovala spoločnosť aj pracovníkov na skupinových stretnutiach. Cieľom je podľa riaditeľa transparentne komunikovať o aktuálnom stave a dať zamestnancom priestor na otázky. V spišskonovoveskom závode na výrobu chladiarenských kompresorov a kondenzačných jednotiek pracuje aktuálne vyše 1900 zamestnancov.