Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Groupe PSA Slovakia v tomto týždni výrobu neobnoví

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Spoločnosť zastavila výrobu z troch dôvodov.

Trnava 6. apríla (TASR) – Výroba v trnavskej automobilke Groupe PSA Slovakia, ktorá bola zastavená 19. marca, s určitosťou neobnoví výrobu do 12. apríla vrátane. TASR túto informáciu potvrdil riaditeľ vonkajších vzťahov Peter Švec.

"Výrobné centrum v Trnave posilnilo ochranné opatrenia tak, aby umožnilo podmienky na bezpečný a postupný štart produkcie. Audit preverí správnosť implementácie posilnených opatrení a o dátume postupného a bezpečného spustenia výroby bude rozhodnuté v krátkej dobe," uviedol Švec.

Spoločnosť zastavila výrobu z troch dôvodov. "Bola to ochrana zamestnancov pred novým koronavírusom, komplikácie s dodávkami dielov a pokles dopytu o priepastných viac ako 90 % spôsobených opatreniami proti šíreniu ochorenia COVID-19," doplnil riaditeľ.

Aj v čase zastavenej výroby spoločnosť prijala ďalšie opatrenia pre zvýšenie štandardu zdravotnej bezpečnosti zamestnancov. "Opatrenia sme prijali často nad rámec požiadaviek ústredného krízového štábu. Technicky sme pripravení spustiť výrobu prakticky kedykoľvek. Závisí to od rozhodnutia skupiny," doplnil riaditeľ.