Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Karimpol začala stavebné práce na projekte v Bratislave

Ilustračné foto Foto: TASR

Prvým nájomcom Squarebizz bude medzinárodná firma TÜV SÜD, ktorá pôsobí v oblasti odborných služieb vo sfére kvality, bezpečnosti a inšpekcie.

Bratislava 9. júla (TASR) – Spoločnosť Karimpol Slovakia začala stavebné práce na novom projekte rakúskeho developera Karimpol Group, ktorý v rámci projektu Squarebizz predstaví koncept Work – Shop – Store, teda kombináciu predajno-skladovacích a výstavných priestorov. Prvá fáza prinesie výstavbu 15.000 štvorcových metrov (m2) priestorov v bratislavských Boroch pre malé a stredne veľké firmy. V rámci tohto projektu sa vytvorí od 300 do 500 nových pracovných miest v tomto regióne.

"Budúci nájomcovia tu dokážu mať svoj biznis pod jednou strechou bez nutnosti riešiť logistiku medzi skladom, kanceláriou a predajňou či showroomom," poznamenal na margo výhod systému Work - Shop - Store projektový manažér spoločnosti Karimpol Slovensko Peter Šmitala.

Z plánovanej plochy bude 2000 m2 určených na kancelárske využitie. Vo všeobecnosti pôjde o výstavbu troch hál. Súčasťou výstavby budú aj environmentálne priaznivé riešenia v podobe zadržiavania dažďovej vody či zelených striech a spoločnosť sa zaviazala aj vysadiť 160 stromov v oblasti Squarebizz Bory.

Prvým nájomcom Squarebizz bude medzinárodná firma TÜV SÜD, ktorá pôsobí v oblasti odborných služieb vo sfére kvality, bezpečnosti a inšpekcie.