Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Thomson Reuters vykázala za 4. kvartál nárast zisku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Pracoviská sa v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19 pretransformovali a umelá inteligencia má väčšiu úlohu na profesionálnych trhoch.

New York 23. februára (TASR) - Spravodajská a informačná spoločnosť Thomson Reuters Corporation vykázala za uplynulý 4. kvartál nárast tržieb a zisku. Oznámila tiež, že spustí dvojročný program transformácie.

Spoločnosť, ktorá vlastní Reuters News, v utorok uviedla, že jej tržby v uplynulom štvrťroku vzrástli o 2 % na 1,62 miliardy USD (1,33 miliardy eur), zatiaľ čo jej prevádzkový zisk vyskočil o vyše 300 % na 956 miliónov USD. Tento výsledok odráža predaj investície, príjem z úpravy dôchodkového plánu a nižšie náklady.

Tri hlavné divízie Thomson Reuters - Legal Professionals, Tax & Accounting Professionals a Corporates, vykázali nárast tržieb a upraveného zisku.

Spoločnosť Thomson Reuters v utorok uviedla tiež, že jej trhy sú zdravé a rozvíjajú sa, vďaka čomu je vhodný čas na prechod od spoločnosti, ktorá poskytuje obsah k „technologickej spoločnosti zameranej na obsah“, uviedol vo vyhlásení výkonný riaditeľ Steve Hasker.

Dodal, že pracoviská sa v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19 pretransformovali a umelá inteligencia má podľa neho väčšiu úlohu na profesionálnych trhoch.