Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Spoločnosti ESET vlani vzrástli tržby o 1,4 % na 534 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spoločnosť ESET vyvíja a dodáva softvér a služby zamerané na IT bezpečnosť a ochranu podnikov, kritickej infraštruktúry a domácností z celého sveta pred digitálnymi hrozbami.

Bratislava 17. júna (TASR) - Spoločnosti ESET vlani medziročne vzrástli tržby na 534 miliónov eur, oproti 526,6 milióna eur z roku 2019 ide o 1,4 % nárast. Mierne vzrástol aj čistý zisk spoločnosti a po prvýkrát v histórií firmy presiahol 78 miliónov eur. Vo štvrtok o tom na základe individuálnej účtovnej závierky firmy informoval PR manažér spoločnosti Peter Blažečka.

Rekordný zisk sme dosiahli aj pri globálnom nábore zamestnancov, ktorý sme napriek situácii neutlmili ani počas minulého roka. V tomto roku dokonca plánujeme nábor zamestnancov ešte zvýšiť,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti ESET Richard Marko s tým, že rast tržieb aj zisku sa firme podarilo dosiahnuť napriek uzatváraniu ekonomík a prechodu celej firmy na home office.

Najväčší medziročný rast tržieb zaznamenala firma v Austrálii, a to až o 16 %. Nasleduje región Nemecko, Rakúsko a Švajčiarsko s 10-percentným rastom tržieb. Tržby na Slovensku dosiahli takmer 18 miliónov eur. „Pre vysokú mieru neistoty spotrebiteľov a firiem sme na niektorých trhoch počas celoštátnych lockdownov zaznamenávali dvojciferné prepady tržieb. Tieto straty sa sčasti kompenzovali v druhej polovici roka. Dobrým príkladom bola situácia v Južnej Amerike, kde sme najskôr zaznamenali v niektorých mesiacoch viac ako 20-percentný prepad. V druhej časti roka sa situácia otočila a posledný mesiac skončil s približne 30-percentným medziročným nárastom tržieb,“ spresnil Marko.

Spoločnosť ESET vyvíja a dodáva softvér a služby zamerané na IT bezpečnosť a ochranu podnikov, kritickej infraštruktúry a domácností z celého sveta pred digitálnymi hrozbami.