Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Žiga a Szijjártó: Spolupráca Slovenska a Maďarska nebola nikdy lepšia

Na archívnej snímke minister hospodárstva SR Peter Žiga. Foto: TASR - Michal Svítok

Ministri sa dohodli na zámere rozšírenia kapacity plynovodu medzi oboma krajinami.

Kechnec 21. decembra (TASR) – Vzťahy a spolupráca Slovenska a Maďarska neboli nikdy lepšie ako v súčasnosti, o čom svedčí aj množstvo spoločných projektov vrátane hospodárskej oblasti. Zhodli sa na tom v piatok minister hospodárstva SR Peter Žiga (Smer-SD) a maďarský minister zahraničných vecí a obchodu Péter Szijjártó, ktorí v obci Kechnec (okres Košice-okolie) podpísali memorandum o spolupráci pri preprave plynu.

"Medzi Maďarskom a Slovenskom nebola nikdy taká dobrá spolupráca ako v súčasnosti a je to dobré pre všetkých Slovákov a Maďarov," uviedol Szijjártó na tlačovej konferencii. Dodal, že Maďarsko má v Slovensku dobrého suseda.

Ministri sa dohodli na zámere rozšírenia kapacity plynovodu medzi oboma krajinami, ktorý je v prevádzke od roku 2015, a informovali aj o nových prepojeniach elektrizačných sústav.

"Chcem potvrdiť slová môjho kolegu o tom, že slovensko-maďarské vzťahy nikdy neboli na lepšej úrovni, ako sú dnes, a nikdy nebolo rozpracovaných toľko projektov aj v oblasti hospodárskej, čiže v energetike, plynárenstve či ropnom priemysle, a pán minister spomínal aj prepojenie cestných sietí," povedal Žiga.