Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Ekonomika

SPP rozširuje sieť nabíjacích staníc pre elektromobily

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nabíjačky na novej nabíjacej stanici v Košiciach majú výkon 30 a 60 kW. SPP ich darovala spoločnosť Siemens.

Košice 16. mája (TASR) - Slovenský plynárenský priemysel (SPP) rozširuje sieť nabíjacích staníc pre elektromobily. Vo štvrtok otvoril dve s troma nabíjacími bodmi vo svojom areáli na Moldavskej ceste v Košiciach. Využívať ich môže aj široká verejnosť. Informoval o tom hovorca SPP Ondrej Šebesta.

Rozširovanie možností využívania elektrickej energie ako alternatívy v doprave, ktorá neprodukuje takmer žiadne emisie a hluk v porovnaní s konvenčnými palivami, patrí k novým prioritám SPP. "Spoločnosť pokračuje v ďalšej fáze výstavby 33 nabíjacích staníc, s najmenej dvoma nabíjacími bodmi vo svojich areáloch po celom Slovensku," spresnil Šebesta s tým, že do roku 2025 tak vďaka SPP vznikne najmenej 66 nových miest na nabíjanie elektrovozidiel.

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ SPP Vojtech Ferencz považuje spustenie nových nabíjacích staníc do prevádzky za ďalšie zintenzívnenie vnímania SPP ako nového hráča v oblasti verejného nabíjania elektromobilov. "V súčasnosti sa sústreďujeme najmä na rozvoj internej infraštruktúry nabíjania pre náš vozový park, ktorá zároveň bude slúžiť nielen pre našich zákazníkov, ale aj širokú verejnosť. Okrem toho tiež pracujeme na ambicióznom pláne rozvoja rýchlonabíjacích staníc, ktoré budú rozmiestnené na hlavných koridoroch cestnej siete na Slovensku," dodal.

Nabíjačky na novej nabíjacej stanici v Košiciach majú výkon 30 a 60 kW. SPP ich darovala spoločnosť Siemens.