Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

SPP zabezpečí plyn aj zákazníkom, ktorí nepodpísali zmluvu

Na snímke logo Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), a. s. 16. decembra 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

SPP aktívne oslovil všetkých dotknutých odberateľov plynu písomne, nie všetci však stihli podpísať štandardnú zmluvu o dodávke plynu počas trojmesačného trvania režimu dodávky poslednej inštancie.

Bratislava 10. januára (TASR) – Slovenský plynárenský priemysel (SPP) zabezpečí dodávku plynu aj naďalej všetkým odberateľom skrachovanej Slovakia Energy napriek tomu, že sa v sobotu (8. 1.) skončil trojmesačný režim dodávateľa poslednej inštancie (DPI). Zákazníkov, ktorí doposiaľ nepodpísali zmluvu na dodávku plynu v štandardnom režime, však SPP požiadal o doručenie podpísaných zmlúv.

"SPP ubezpečuje všetkých dotknutých odberateľov plynu, že aj po skončení režimu dodávateľa poslednej inštancie 8. januára 2022, zabezpečí dodávku plynu bez akéhokoľvek prerušenia všetkým zákazníkom, ktorí zatiaľ nestihli podpísať zmluvu na dodávku plynu v štandardnom režime," informoval v pondelok štátny SPP na svojej internetovej stránke.

Najväčší alternatívny dodávateľ energií na slovenskom trhu, spoločnosť Slovakia Energy, ukončila svoju činnosť na Slovensku začiatkom októbra minulého roka pre extrémny nárast cien energií na európskom trhu. Zatiaľ čo v prípade elektriny sú dodávateľmi poslednej inštancie tri distribučné spoločnosti, dodávky plynu pre zákazníkov skrachovaných spoločností zo zákona zabezpečuje SPP.

SPP aktívne oslovil všetkých dotknutých odberateľov plynu písomne, nie všetci však stihli podpísať štandardnú zmluvu o dodávke plynu počas trojmesačného trvania režimu dodávky poslednej inštancie. Pokiaľ zákazník od SPP návrh na uzavretie zmluvy o dodávke plynu nedostal, prípadne ak má záujem aj o uzavretie zmluvy na dodávku elektrickej energie, musí kontaktovať SPP e-mailom na adrese zakaznickalinka@spp.sk, telefonicky na čísle 0850 111 363 alebo navštíviť ktorékoľvek Zákaznícke centrum SPP.