Quantcast
< sekcia Ekonomika

SPPK: Počet pracovníkov v potravinárstve SR v 2. štvrťroku 2022 stúpol

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Viac nových ľudí v práci hlásia aj pekári (nárast o 22 %), a to vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov.

Bratislava 25. septembra (TASR) - V 2. štvrťroku 2022 pracovalo v slovenskom potravinárskom priemysle 32.144 zamestnancov, čo predstavuje medziročné zvýšenie o 2,5 %. Uviedla to pre TASR Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).

Najviac ľudí podľa nej začalo pracovať vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde sa počet zamestnancov medziročne zvýšil o 78,5 %. Viac nových ľudí v práci hlásia aj pekári (nárast o 22 %), a to vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov. Vinári hlásia nárast o 6,4 %.

Dodala, že z potravinárstva počas sledovaného obdobia ľudia aj odišli. Ide najmä o odvetvia ako spracovanie a konzervovanie ovocia a zeleniny (pokles o 11,7 %), výroba cestovín (pokles o 10,6 %), mlynský priemysel (pokles o 7,8 %).