Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

SP:Poistné zamestnávateľov a SZČO za júl 2020 má splatnosť v septembri

Na snímke budova, v ktorej sídli Sociálna poisťovňa (ústredie) na Ulici 29. augusta v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V prípade neuhradenia odloženého poistného SP upozornila, že bude zo zákona povinná predpísať sankcie a peniaze vymáhať.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Podnikateľským subjektom a samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO), ktoré počas pandémie požiadali Sociálnu poisťovňu (SP) o odklad poistného za júl 2020, sa blíži jeho splatnosť. Povinnosť úhrady uplynie 30. septembra tohto roku. Informovala o tom SP.

Upozornila, že pri úhrade poistného za júl 2020 je potrebné uviesť špecifický symbol 072020. Následne úhradu vykonať na číslo účtu príslušnej pobočky, ktoré sú zverejnené na webovej stránke SP. "Potrebné je tiež použiť správny variabilný symbol," zdôraznil hovorca poisťovne Martin Kontúr.

SP v týchto dňoch posiela SZČO a zamestnávateľom e-maily s upozornením na úhradu odložených platieb poistného za júl 2020. Upozornenia dostanú subjekty, ktorým poisťovňa zaslala aj e-mailové oznámenie o zapracovaní čestného vyhlásenia k odkladu splatnosti poistného, teda na nich eviduje e-mailový kontakt.

V prípade neuhradenia odloženého poistného SP upozornila, že bude zo zákona povinná predpísať sankcie a peniaze vymáhať. Ďalšie termíny splatnosti po odklade poistného sú na webovej stránke Sociálnej poisťovne.