Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Ekonomika

Spracovateľ dreva z Kocihy investuje do novej triediacej linky

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Vo výrobnom podniku v Kocihe sa v tomto období uskutočňuje inštalácia novej linky, kompletná realizácia vrátane frézovacej hlavy je naplánovaná v budúcom roku.

Kociha 18. októbra (TASR) - Drevospracujúca spoločnosť H.M.H. - Drevovýroba Kociha pôsobiaca v okrese Rimavská Sobota v aktuálnom období investuje do novej automatickej triediacej linky. Projekt za 1,85 milióna eur firme prinesie zvýšenie efektívnosti výroby i zvýšenie množstva spracovaného dreva. TASR o tom informoval konateľ spoločnosti Vladimír Halaj.

"Nová linka prinesie zrýchlenie výrobných možností spoločnosti a zvýšenie rýchlosti spracovania dreva o 40 percent. S tým priamo súvisí množstvo spracovávanej guľatiny. Aktuálne spracúvame 70.000 kubických metrov, nová technológia nám zvýši možnosti spracovať 100.000 kubických metrov guľatiny," priblížil Halaj.

Vo výrobnom podniku v Kocihe sa v tomto období uskutočňuje inštalácia novej linky, kompletná realizácia vrátane frézovacej hlavy je naplánovaná v budúcom roku. Investíciu firma realizovala z vlastných zdrojov vo výške takmer 1,3 milióna eur, vyše 550.000 eur spoločnosť získala z výzvy zameranej na podporu inovácií a technologického transferu v podnikoch.

"Aj napriek tomu, že v súčasnosti stavebný priemysel prežíva obrovskú recesiu a je veľkou mierou zasiahnutý krízou, sme sa rozhodli investovať. Veríme, že investícia v budúcnosti prinesie do spoločnosti stabilitu, ktorá upevní jej postavenie na trhu voči priamej konkurencii," skonštatoval Halaj.

Drevospracujúca spoločnosť H.M.H. - Drevovýroba Kociha sa venuje výrobe smrekového stavebného reziva a obalového materiálu, na trhu pôsobí od roku 2003. Približne 80 percent svojej produkcie firma exportuje na maďarský trh. V regióne s dlhodobo najvyššou nezamestnanosťou podnik v súčasnosti zamestnáva 85 ľudí, z toho 30 percent pracovníkov z marginalizovaných skupín.