Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Správa ciest Košického kraja kupuje mostné provizórium za 264.600 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Nosná konštrukcia mostného provizória je oceľová, priehradová a rozoberateľná s dĺžkou 37 metrov.

Košice 7. júna (TASR) - Správa ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK) zakúpi mostné provizórium za 264.600 eur s DPH. Dodávateľom je na základe výsledkov verejného obstarávania spoločnosť Globaltech Slovakia.

Kúpnu zmluvu podpísali obe strany k 31. máju. Účelom nákupu je potreba zabezpečenia zjazdnosti ciest II. a III. triedy počas rekonštrukcií, opravy či údržby mostných objektov v správe SC KSK. Nosná konštrukcia mostného provizória je oceľová, priehradová a rozoberateľná s dĺžkou 37 metrov. Podľa zmluvy zverejnenej vo vestníku verejného obstarávania predávajúci dodá predmet plnenia do 180 dní.

SC KSK vyhlásila tender ešte vlani v decembri. Keďže sa do súťaže prihlásil len jeden záujemca, Globaltech Slovakia s cenou 264.000 eur s DPH, krajskí cestári obstarávanie zrušili a vyhlásili nové. V ňom okrem uvedenej spoločnosti predložila ponuku aj firma MBM-GROUP, a to s cenou 468.000 eur s DPH. Pôvodná predpokladaná hodnota zákazky bola 221.000 eur bez DPH (265.200 eur s DPH).

KSK odôvodnil potrebu nákupu minulými prípadmi kolapsu mostov alebo ich núdzového uzatvorenia pre havarijný stav. "Po skúsenostiach s riešením týchto situácií a administratívnou a byrokratickou záťažou vytvorenia provizórneho premostenia sme sa rozhodli po vzore iných žúp pre kúpu vlastného mostného provizória, ktorým dokážeme v priebehu pár dní, respektíve týždňov zabezpečiť dopravu a zjazdnosť na predmetnom úseku ciest," uviedol v decembri pre TASR hovorca KSK Michal Hudák.