Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Správa majetku mesta Prievidza bude mať vyššie základné imanie

Na snímke Námestie J.C.Hronského v Prievidzi. Foto: TASR Alexandra Moštková

Mestská firma bude mať po novom vklade základné imanie vo výške 3.713.625 eur s tým, že záväzok na nový peňažný vklad preberá jediný spoločník.

Prievidza 29. júna (TASR) - Mestská spoločnosť Správa majetku mesta Prievidza (SMMP) bude mať vyššie základné imanie o 150.000 eur. Vklad od jediného spoločníka, ktorým je mesto Prievidza, použije na splátku úveru za bytový dom na Ciglianskej ceste. Schválili to mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň.

Mestská firma bude mať po novom vklade základné imanie vo výške 3.713.625 eur s tým, že záväzok na nový peňažný vklad preberá jediný spoločník. Vkladom spoločnosť pokryje časť istiny, úrokov a poplatkov k úveru za bytový dom pre druhú časť tohto roka.

"Zostatok nesplateného úveru ku koncu roka 2021 bol vo výške 1.347.300 eur. Jeho splácanie by sa malo skončiť k začiatku roka 2027. Splátky zabezpečujeme práve prostredníctvom zvyšovania základného imania alebo úhradou strát minulých období. Tieto financie poskytuje mesto a z nich uhrádzame splátky, istiny, úroky a poplatky k úveru," dodal konateľ SMMP Ján Martiček.