Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

ZCR: Najväčšími lákadlami letnej sezóny budú akvaparky, kúpele a hory

Thermal park Bešeňová Foto: TASR/Jozef Ďurník

V poslednom čase pritom výrazne ovplyvňujú výber dovoleniek u ľudí referencie na hodnotiacich portáloch, ale aj hodnotenia blízkych a priateľov.

Bratislava 31. mája (TASR) - Letná sezóna na Slovensku je už tradične spojená s vodou, turistikou a kultúrou. Ani tento rok nebude podľa Zväzu cestovného ruchu (ZCR) SR výnimkou. K najväčším lákadlám tohto roka tak budú podľa prezidenta zväzu Mareka Harbuľáka patriť akvaparky, kúpeľné zariadenia a hory.

"Rozširuje sa ponuka rôznych kultúrnych a športových podujatí, letných festivalov aj v mestách," doplnil Harbuľák. V poslednom čase pritom výrazne ovplyvňujú výber dovoleniek u ľudí referencie návštevníkov a ich hodnotenia.

"Je to fenomén, ktorý má čoraz väčšiu dôležitosť pri rozhodovaní," opísal prezident ZCR. Ide pritom podľa neho nielen o referencie na hodnotiacich portáloch, ale aj hodnotenia blízkych a priateľov.

Súčasne sa podľa Harbuľáka zmenil aj spôsob vyhľadávania informácií o destinácii a v posledných rokoch cítiť aj trend v skracovaní dovoleniek. "Na druhej strane, ľudia si doprajú viac kratších výletov ako jednu dlhšiu dovolenku," dodal.