Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

SSD naplánovala odstávky elektriny v Beluši a Oščadnici

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Cieľom prác je zvýšiť bezpečnosť a spoľahlivosť distribúcie elektriny v jednotlivých oblastiach. Energetici urobia maximum, aby odstávky elektriny ukončili hneď, ako to bude možné.

Žilina 9. júla (TASR) – Spoločnosť Stredoslovenská distribučná (SSD) naplánovala počas budúceho týždňa odstávky elektriny v obci Beluša (okres Púchov) a v obci Oščadnica (okres Čadca). TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Miroslav Gejdoš.

Doplnil, že v Beluši bude plánovaná odstávka elektriny v utorok 12. júla. "V čase od 7.30 h do 16.30 h nebude mať elektrinu k dispozícii približne 500 domácností. Dôvodom je revízia vzdušného vedenia vysokého napätia (22 kV)," vysvetlil hovorca SSD.

V Oščadnici bude odstávka elektriny v stredu 13. júla. "Medzi 7.30 h a 16.30 h vykonajú elektrikári zo SSD revíziu vedenia vysokého napätia. Pocíti to zhruba 750 domácností," dodal Gejdoš.

Podotkol, že vzhľadom na charakter plánovaných prác sú odstávky elektriny nevyhnutné. "Elektrikári zo SSD budú pracovať so zariadeniami na úrovni vysokého napätia. Z bezpečnostných dôvodov tak zostanú niektoré technológie na nevyhnutný čas vypnuté. Cieľom prác je zvýšiť bezpečnosť a spoľahlivosť distribúcie elektriny v jednotlivých oblastiach. Energetici urobia maximum, aby odstávky elektriny ukončili hneď, ako to bude možné. Ak nenastanú komplikácie, môže to byť výrazne skôr ako v spomenutých časoch," uzavrel hovorca spoločnosti.