Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Štátna akciovka DMD Group vytvorí v tomto roku 250 pracovných miest

Na snímke zľava predseda predstavenstva spoločnosti Konštrukta-Defence Alexander Gurský, minister obrany SR Jaroslav Naď, národný riaditeľ pre vyzbrojovanie Jozef Zekucia a generálny riadideľ spoločnosti DMD Group Štefan Škultéty hovoria k novinárom počas tlačovej konferencie 5. mája 2022 v Dubnici nad Váhom. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Podľa rezortu obrany sa tržby holdingu DMD Group za posledné tri roky zdvojnásobili na minuloročných viac ako 131 miliónov eur.

Dubnica nad Váhom 25. januára (TASR) – Štátna akciová spoločnosť DMD Group chce v tomto roku prijať 250 nových zamestnancov. Po 15-percentnom zvýšení počtu zamestnancov v minulom roku by tak ich počet mal stúpnuť na takmer 900. TASR o tom informoval generálny riaditeľ spoločnosti Štefan Škultéty.

"Ide primárne o strojárske profesie (operátor výroby, obrábač kovov, zámočník, sústružník), konštruktérske profesie (konštruktér, elektrikár, systémový inžinier, elektrokonštruktér) a v súvislosti s prípravou tendrov pre Ozbrojené sily (OS) SR (Patria a CV 90) aj technicko-hospodárskych pracovníkov a pracovníkov na administratívne pozície (projektoví manažéri)," uviedol generálny riaditeľ.

Podľa rezortu obrany sa tržby holdingu DMD Group za posledné tri roky zdvojnásobili na minuloročných viac ako 131 miliónov eur. "Modernizácia OS SR musí ísť ruka v ruke s podporou domácich podnikov, zamestnanosti a po rokoch opomínania aj stabilizácie," povedal dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) s tým, že dôležitým faktorom je reálna podpora domáceho obranného priemyslu a zapojenie holdingu do modernizačných projektov Ozbrojených síl SR.

Podľa Škultétyho sa na zvyšovaní tržieb podpísali najmä dodávky húfnic Zuzana 2 pre OS SR aj Ukrajinu, zvýšené kapacity na opravy vojenskej techniky OS SR, zhoršenie bezpečnostného prostredia v Európe a následne konflikt na Ukrajine a s ním spojené zbrojenie.

Pre Ukrajinu dodala DMD Group v minulom roku osem samohybných húfnic Zuzana 2 v celkovej hodnote asi 50 miliónov eur, ďalších 16 samohybných húfnic pre Ukrajinu chcú vyrobiť v tomto a v budúcom roku.

Súčasťou skupiny DMD Group, ktorej jediným akcionárom je Ministerstvo obrany SR, sú spoločnosti ZTS Špeciál (výroba kanónov a elevačných častí), Konštrukta Defence (montáž húfnic Zuzana 2, výskum, vývoj, opravy pozemnej techniky, špeciálne skúšobníctvo) a ZVS Holding (veľkokalibrová munícia).