Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Štátne železnice chcú modernizovať motorové vozne za asi 11,2 milióna

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Súčasťou zákazky je aj dodanie technickej a výkresovej dokumentácie potrebnej na prevádzku a údržbu či zaškolenie zamestnancov.

Bratislava 29. februára (TASR) - Štátny osobný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) chce modernizovať motorové a prívesné vozne. Cenu za zákazku železničiari odhadujú vo výške 11,2 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Vyplýva to z oznámenia o vyhlásení tendra, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania. Dodávateľ by mal pre ZSSK zabezpečiť modernizáciu motorových vozňov radu 810 a prívesných vozňov radu 011 na osem kusov dvojdielnych motorových jednotiek s oceľovou konštrukciou v zložení motorový vozeň a riadiaci vozeň s ich vzájomným pevným prepojením.

Tieto motorové jednotky musia byť v súlade s predpismi a normami platnými v Slovenskej republike a príslušnými vyhláškami Medzinárodnej železničnej únie. "Všetky dodané motorové jednotky musia byť technicky identické," zdôraznila ZSSK.

Neoddeliteľnou súčasťou zákazky je aj dodanie technickej a výkresovej dokumentácie potrebnej na prevádzku a údržbu či zaškolenie zamestnancov železničnej spoločnosti z obsluhy a údržby. Súčasne aj dodanie potrebných technologických prístrojov a diagnostických zariadení.

Záujemcovia môžu ZSSK predkladať svoje ponuky do 15. apríla tohto roku. Kritériom pre výber víťaza bude najnižšia cena. V súťaži sa použije elektronická aukcia a zákazka nebude spolufinancovaná z eurofondov.