Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Na post šéfa Štátneho fondu rozvoja bývania sa hlási šesť uchádzačov

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR hľadá nového šéfa ŠFRB po tom, čo minister Roman Brecely v máji z funkcie odvolal dovtedajšiu generálnu riaditeľku fondu Danu Pištovú.

Bratislava 14. júna (TASR) – O funkciu generálneho riaditeľa Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) sa uchádza šesť kandidátov. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa rezortu výstavby Karolína Ducká. Záujemcovia sa mohli prihlásiť do 10. júna.

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR hľadá nového šéfa ŠFRB po tom, čo minister Roman Brecely (nominant #Siete) v máji z funkcie odvolal dovtedajšiu generálnu riaditeľku fondu Danu Pištovú. Na pozíciu jej nástupcu vypísal rezort výberové konanie, a to na základe zákona o výkone práce vo verejnom záujme.

Pištová šéfovala štátnemu fondu, ktorý má v náplni práce najmä poskytovanie zvýhodnených úverov na bývanie, od septembra 2012 počas pôsobenia ministra dopravy Jána Počiatka (Smer-SD). Nový šéf rezortu Brecely ju odvolal 10. mája. Vedením fondu na druhý deň poveril Petra Dolinského, ktorý v ňom predtým pôsobil ako zástupca generálnej riaditeľky.

Ministerstvo od uchádzačov vyžaduje vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, aktívnu znalosť anglického jazyka, organizačné a riadiace predpoklady a bezúhonnosť. Potrebná je tiež znalosť problematiky poskytovania pomoci štátu pri rozširovaní a zveľaďovaní bytového fondu a realizácie vládneho programu zatepľovania. Záujemcovia mali k prihláške priložiť aj písomný návrh koncepcie rozvoja systému podpory ŠFRB.

"Personálne zmeny v spoločnostiach v gescii ministerstva považujeme za prirodzenú súčasť výmeny vedenia rezortu. Aj v prípade Štátneho fondu rozvoja bývania sú voľné miesta obsadzované na základe výsledkov výberového konania," uviedol komunikačný odbor MDVRR.