Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

Vladimír Mojš sa nechcel vyjadriť k funkcii štátneho tajomníka

Vladimír Mojš Foto: TASR

Jeden zo štátnych tajomníkov, ktorým by podľa informácií TASR mal byť Branislav Ondruš, by sa mal venovať oblasti riešenia zamestnanosti, sociálno-právnej ochrane detí či eurofondom.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Rezort práce by mal mať dvoch štátnych tajomníkov, jedným by mal byť dlho diskutovaný Branislav Ondruš (Smer-SD) a druhým odborár Vladimír Mojš. Nomináciu viceprezidenta Konfederácie odborových zväzov (KOZ) potvrdili TASR zdroje z prostredia ministerstva.

Mojš však tento fakt komentovať nechcel.

"Dnes sa vám k tomu nevyjadrím," povedal TASR s tým, že o svojej budúcnosti na ministerstve "nič nevie". Definitívne mená by mali byť známe už po najbližšom stredajšom (11. 4.) rokovaní vládneho kabinetu, ktorý by mal tajomníkov odsúhlasiť.

Snahu mať opätovne po takmer dvojročnej pauze na rezorte práce dvoch tajomníkov potvrdil TASR ešte pred niekoľkými dňami minister práce Ján Richter (Smer-SD). "Adekvátne k tomu chcem prerozdeliť aj kompetencie, pretože nemám záujem, aby išlo iba o formálnych tajomníkov," konštatoval, mená však prezradiť nechcel.

Jeden tajomník, ktorým by podľa informácií TASR mal byť Ondruš, by sa mal venovať oblasti riešenia zamestnanosti, sociálno-právnej ochrane detí či eurofondom. Mojš by mal mať v kompetencii dôchodkový a odvodový systém. "Ide o relatívne odlišné veci a bol by som rád, aby mali kompetencie a z toho vyplývajúcu zodpovednosť," povedal na margo rozdelenia agendy štátnych tajomníkov Richter.

Dvaja odborne fundovaní štátni tajomníci by mali ministrovi podľa jeho vlastných slov pomôcť bojovať s jeho slabinami. "Poznám svoje prednosti a poznám aj svoje slabiny, ktoré súvisia s týmto rezortom. Tie slabiny budem mať ambíciu veľmi rýchlo poriešiť tým, že sa obklopím ľuďmi, ktorí budú odborne pripravení a fundovaní," konštatoval.

Vo vládnom návrhu na štátnych tajomníkov rezortu práce sa spomína i Jozef Burian (Smer-SD).