Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Jedným zo štátnych tajomníkov ministerstva dopravy bude Ján Marosz

Ján Marosz, archívne foto. Foto: TASR/Jakub Kotian

Ján Marosz vyštudoval Filozofickú fakultu Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. V minulom volebnom období bol poslancom parlamentu za stranu OĽaNO.

Bratislava 24. marca (TASR) – Funkciu štátnych tajomníkov na Ministerstve dopravy a výstavby SR obsadia Katarína Bruncková a Ján Marosz. Dnes ich do funkcie vymenovala vláda SR.

Katarína Bruncková je absolventkou Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave a Vysokej školy Danubius. V minulosti pôsobila vo verejnom aj súkromnom sektore, na pozíciu štátnej tajomníčky prichádza z advokácie. V rezorte dopravy bude mať na starosti výstavbu, bytovú politiku, cestovný ruch a vodnú dopravu.

Ján Marosz vyštudoval Filozofickú fakultu Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. V minulom volebnom období bol poslancom parlamentu za stranu OĽaNO, kde pôsobil ako člen ústavnoprávneho výboru a výboru na kontrolu Slovenskej informačnej služby.

V tomto období tiež vystupoval ako tieňový minister dopravy za hnutie OĽaNO. Vo funkcii štátneho tajomníka MDV SR sa bude venovať cestnej, železničnej a leteckej doprave, elektronickým službám a stratégii.