Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Pred Oravskou poliklinikou v Námestove pribudlo 62 parkovacích miest

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Nové parkovacie miesta vznikli pozdĺž krídla polikliniky.

Námestovo 16. júna (TASR) – Parkovanie pri Oravskej poliklinike v Námestove je po novom komfortnejšie. Pred budovou pribudlo 62 parkovacích miest. Práce, ktoré sa začali koncom minulého roka, si podľa hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja Martiny Remencovej vyžiadali investíciu vo výške 260 000 eur.

Nové parkovacie miesta vznikli pozdĺž krídla polikliniky. Pribudli aj chýbajúce chodníky a priechody pre chodcov. Remencová zdôraznila, že práce napredovali pomerne plynulo, a to aj zásluhou vhodných poveternostných podmienok počas zimy.

"Cieľom bolo zefektívniť premávku pred budovou polikliniky. Hlavne v ranných hodinách, keď prichádza na vyšetrenie najviac pacientov, vznikal dopravný chaos a bol problém zaparkovať. Som rada, že sa nám situáciu podarilo pomerne rýchlo vyriešiť. Verím, že nové parkovacie miesta prispejú k zlepšeniu podmienok a zvýšeniu komfortu pri návšteve polikliniky," povedala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová. Dodala, že parkovanie pred Oravskou poliklinikou bude bezplatné.

V týchto dňoch podľa hovorkyne finalizujú už iba menšie "nedorobky", ktoré však nebránia užívaniu parkoviska. Do ukončenia kolaudačného konania bude parkovisko fungovať v skúšobnej prevádzke. Spustili ju po dokončení zvislého a vodorovného značenia, ktoré zabezpečuje organizáciu dopravy.