Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Stavebný boom na Liptove podľa radnice nezastavilo ani zdražovanie

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Najväčší stavebný ruch je aktuálne v mestskej časti Palúdzka, kde vyrástli nové bytovky aj rodinné domy.

Liptovský Mikuláš 13. júna (TASR) – Stavebný "boom" v Liptovskom Mikuláši v uplynulých dvoch rokoch podľa tamojšej radnice nezastavilo ani zdražovanie stavebných materiálov či rastúce ceny nehnuteľností. Najväčší stavebný ruch je aktuálne v mestskej časti Palúdzka, kde vyrástli nové bytovky aj rodinné domy. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Kontinuálne sa rozvíjajú aj zvyšné mestské časti. Vzhľadom na každoročný nárast bytov, apartmánov a podnikateľských objektov sa objem vybratej dane z nehnuteľností zvyšuje a mesto tak nemusí navyšovať jej sadzbu," skonštatovala hovorkyňa.

Do mesta prišlo v uplynulom období viacero investorov. Z prázdnej chátrajúcej budovy niekdajšieho hypermarketu pri vstupe do mesta vznikne v najbližších týždňoch zrekonštruovaný objekt s obchodným reťazcom. "Čoskoro sa začne aj prestavba obchodného domu na konci pešej zóny či výstavba nového komplexu na mieste hotela v Palúdzke. Veľkou premenou prešlo v uplynulých rokoch Kamenné pole, v ktorom pribudli nové prevádzky. Námestie mieru skrášľuje vynovená budova bývalého Domu služieb," priblížila Čapčíková.

Ako dodala, vo viacerých mestských častiach postupne pribúdajú moderné polyfunkčné budovy.