Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Stavebný koncern Hochtief zvýšil v 1. kvartáli čistý zisk

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prispela k tomu najmä ázijsko-tichomorská divízia a firma Abertis.

Essen 9. mája (TASR) - Nemecký stavebný koncern Hochtief zaznamenal za 1. štvrťrok rast čistého zisku o takmer štvrtinu a dobré výsledky vykázala firma aj v oblasti prevádzkového zisku, kde rast dosiahol takmer pätinu. Informoval o tom server RTTNews.

Spoločnosť v pondelok oznámila, že za 1. štvrťrok dosiahla čistý zisk 106,1 milióna eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená rast o 23,4 %.

Prevádzkový čistý zisk predstavoval 118,2 milióna eur, čo oproti 1. kvartálu 2021 znamená rast o 19 %. Prevádzkový zisk pred zdanením sa zvýšil o 14 % na vyše 179 miliónov eur. Prispela k tomu najmä ázijsko-tichomorská divízia a firma Abertis.

Hochtief uviedol, že celkové tržby dosiahli 5,33 miliardy eur a oproti 1. štvrťroku minulého roka vzrástli o 8 %. Dobré výsledky v oblasti tržieb zaznamenala nemecká stavebná spoločnosť opäť v Ázii a Tichomorí, darilo sa jej však aj na trhu Amerík.

Spoločnosť zároveň potvrdila pôvodný odhad celoročného vývoja čistého prevádzkového zisku. Aj naďalej očakáva, že zisk sa bude za celý rok pohybovať v rozmedzí od 475 miliónov do 520 miliónov eur, čo v porovnaní s predchádzajúcim rokom predstavuje rast o 5 % až 15 %.