Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Stážové programy sú v CRH zdrojom nových talentov

Na fotografii vľavo Annamária Marcinová, personálna riaditeľka CRH North Danube Foto: CRH Slovensko

Dopyt po kvalitných uchádzačoch o prácu v stavebníckom priemysle je vysoký. Na pracovnom trhu uspeje lepšie firma, ktorá neustále rozvíja svoju ponuku pre nádejné talenty.

Bratislava 19. februára (OTS) - Lákadlom pre uchádzačov o prácu spomedzi študentov či absolventov vysokých škôl môžu byť kurzy, platené stáže, tréningy, ale aj rôzne firemné benefity. Tento trend rezonoval aj na tohtoročnom veľtrhu práce Profesia Days v Bratislave, kde sa po prvý raz predstavila aj spoločnosť CRH Slovensko.

Zvyšujúca sa dynamika stavebného priemyslu na Slovensku sa odzrkadľuje aj v dopyte po nových talentoch z radov študentov a absolventov. Spoločnosť CRH Slovensko, ktorá patrí od augusta minulého roku do celosvetovej skupiny CRH a je lídrom na trhu stavebných materiálov a služieb, pripravila pre študentov vysokých škôl možnosť absolvovať platenú trojmesačnú stáž na 360-stupňovom princípe. Spočíva v tom, že zahŕňa prípravnú, tréningovú a praktickú časť, ktorú môžu vykonávať na rôznych oddeleniach výroby, na finančnom, IT, právnom, HR alebo komunikačnom oddelení. Pre študentov sú pripravené odborné exkurzie, oboznámia sa s fungovaním celej firmy a absolvujú aj dva bezplatné tréningy, zamerané na prezentačné zručnosti a time management.
Stážisti sú pre nás plnohodnotnými členmi tímov, ich prínos berieme vážne. Ak od nich očakávame dobrý výsledok, pomáhame im ho dosiahnuť a vďaka tréningom aj lepšie odprezentovať nášmu manažmentu. Výsledky práce stážistov sa totiž dostanú až priamo k nemu,“ vysvetľuje Annamária Marcinová, personálna riaditeľka CRH North Danube.

Jeden zo stánkov spoločnosti CRH Slovensko na veľtrhu práce Profesia Days 2016
Foto: CRH Slovensko
Spoločnosť CRH Slovensko sa zúčastnila na veľtrhu Profesia Days po prvýkrát a bola jednou zo siedmych firiem, ktoré oslovovali potenciálne posily do svojich tímov nie v jednom, ale až v dvoch stánkoch, v absolventskej aj študentskej zóne. Podľa názoru spoločnosti má zmysel komunikovať s každou z týchto cieľových skupín individuálne. A čo najviac zaujímalo adeptov na prácu v stánku CRH? „Najmä možnosť zamestnania v našej spoločnosti po stáži a po štúdiu či práca mimo Slovenska, v rámci 37 krajín, kde CRH pôsobí. Zaujímala ich aj možnosť flexibility a kariérneho postupu. Na všetky otázky dokážeme odpovedať ´áno´, a to vďaka tomu, že sme medzinárodnou firmou a poskytujeme rôznorodé možnosti na kariéru v každej funkčnej oblasti,“ uzatvára A. Marcinová. Spoločnosť už čoskoro predstaví aj ďalšiu novinku pre mladých absolventov vysokých škôl, medzinárodný Young Graduates Program, ktorý absolventom počas troch rokov umožní budovať si kariéru nielen v krajine, odkiaľ pochádzajú, ale aj v zahraničí.

Jeden zo stánkov spoločnosti CRH Slovensko na veľtrhu práce Profesia Days 2016
Foto: CRH Slovensko
Ako sa dá zapojiť do letných stáží v CRH
Záujemcovia môžu do 30. apríla 2016 zaslať na internship@sk.crh.com svoj životopis, popísať v ňom svoje skúsenosti, uviesť ašpirácie a očakávania od letnej stáže v CRH a priblížiť, o akú oblasť majú záujem, aby im tím v CRH mohol ponúknuť najvhodnejšiu tému na spracovanie. Viac informácií bude postupne publikovaných na profiloch firmy na LinkedIn, Facebooku a www.crhslovakia.com.

Výber zo zamestnaneckých benefitov v CRH (Slovensko)
• Flexibilná pracovná doba a home office,
• príspevok na doplnkové dôchodkové poistenie (III. pilier),
• kompenzácia PN až do 80% prvých 10 dní a príspevok pri dlhodobej PN,
• príspevok na stravovanie aj počas dovolenky a PN, stravovanie zabezpečené vo firemnej jedálni,
• aktivity zamerané na podporu zdravého životného štýlu,
• príspevok pri individuálnej výstavbe,
• 13. plat, možnosť mimoriadnej odmeny za výkon, odmeny pri príležitosti pracovných jubileí,
• Podpora na cestovanie pre zmenových zamestnancov,
• špeciálne príspevky zo sociálneho fondu, napr. jednorazová sociálna výpomoc,
• príspevky pri mimoriadnych rodinných udalostiach.