Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Stellantis bude vyrábať elektrické autá v závode Cassino v Taliansku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prvé vozidlá francúzsko-taliansko-americkej automobilovej skupiny založené na nových platformách sa očakávajú na budúci rok.

Miláno 9. marca (TASR) - Nadnárodná automobilka Stellantis vo štvrtok oznámila, že v rámci prechodu na elektrické modely bude využívať svoj závod Cassino v strednom Taliansku na výrobu áut založených na platforme STLA Large. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Koncern Stellantis, ktorý vznikol v roku 2021 spojením výrobcov Fiat Chrysler Automobiles a PSA Peugeot Citroën, uviedol, že svoje budúce elektromobily bude vyrábať na štyroch elektrických platformách vrátane STLA Large.

Prvé vozidlá francúzsko-taliansko-americkej automobilovej skupiny založené na nových platformách sa očakávajú na budúci rok. Platforma STLA Large je navrhnutá tak, aby poskytla dojazd až 800 kilometrov.

Spoločnosť Stellantis uviedla, že neskôr poskytne podrobnosti o tom, ktoré modely na platforme STLA Large sa budú vyrábať v Cassine, kde sa vyrábajú aj autá Alfa Romeo a Maserati. Neinformovala ani o veľkosti plánovaných investícií.

Závod Cassino bol otvorený v roku 1972 a v rámci skupiny Stellantis bude druhým po závode v kanadskom Windsore, v ktorom sa budú vyrábať elektrické vozidlá na veľkej platforme.