Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Stellantis investuje 160 miliónov eur do plne elektrického SUV

Na archívnej snímke logo automobilového koncernu Stellantis. Foto: TASR/AP

Spoločnosť Stellantis sa podobne ako mnohé ďalšie automobilky zameriava na výrobu vozidiel šetrnejších k životnému prostrediu.

Paríž 1. júna (TASR) - Nadnárodná automobilová skupina Stellantis plánuje vo svojom závode vo francúzskom meste Rennes investovať 160 miliónov eur, aby mohla v roku 2025 uviesť na trh plne elektrické športovo-úžitkové (SUV) vozidlo. Investíciu nasmeruje do rozvoja dielne pre montáž batérií, ako aj dielne určenej na vstrekovanie plastov, oznámila spoločnosť vo štvrtok. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Spoločnosť Stellantis sa podobne ako mnohé ďalšie automobilky zameriava na výrobu vozidiel šetrnejších k životnému prostrediu. Od roku 2030 plánuje predávať v Európe len elektromobily.

Nový automobil s kódovým označením CR3 má byť nástupcom modelu SUV Citroën C5 Aircross. Ten Stellantis ponúka v troch verziách, s benzínovým, naftovým a hybridným motorom.

Na otázku, či bude nové vozidlo k dispozícii aj v inej ako 100 % elektrickej verzii, generálny riaditeľ skupiny Carlos Tavares novinárom odpovedal, že "v zásade nie".

Pod skupinu Stellantis patria značky Fiat, Chrysler, Peugeot, Citroën a Opel.