Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

STK v Prievidzi očakáva zvýšený záujem vodičov o kontroly vozidiel

Vyšší záujem vodičov o technickú a emisnú kontrolu hneď od pondelkového rána po dvojtýždňovom dočasnom uzatvorení zaznamenala Stanica technickej kontroly (STK) v Prievidzi 30. marca 2020. Pred jej budovou stálo krátko po otvorení viacero áut, ich vodiči čakali na vybavenie v rade. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Stanice emisných a technických kontrol otvorili na Slovensku ich prevádzkovatelia na základe nedeľného (29. 3.) nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

Prievidza 30. marca (TASR) - Vyšší záujem vodičov o technickú a emisnú kontrolu hneď od pondelkového rána po dvojtýždňovom dočasnom uzatvorení v súvislosti s preventívnymi opatreniami na zamedzenie šírenia nového koronavírusu zaznamenala Stanica technickej kontroly (STK) v Prievidzi. Pred jej budovou stálo viac ako hodinu po otvorení viacero áut, ich vodiči čakali na vybavenie v rade.



Stanice emisných a technických kontrol otvorili na Slovensku ich prevádzkovatelia na základe nedeľného (29. 3.) nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR. "Reagovali sme aj v súčinnosti s majiteľom spoločnosti, prijali sa opatrenia tak, aby sme dodržali všetky hygienické podmienky, ktoré stanovil úrad verejného zdravotníctva," povedal pre TASR vedúci STK Prievidza Juraj Janíček.

Samotné kontroly sa podľa neho uskutočňujú v zmysle metodických pokynov tak, ako stanovuje zákon, príslušné vyhlášky a pokyny. "Obmedzený je počet zákazníkov na ploche z dôvodu štvorcových metrov. Určite to sťažuje prácu, čo sa týka bežného výkonu, ale sme schopní robiť," doplnil.

Podľa Janíčka sa nápor ľudí dal očakávať, keďže boli STK dva týždne zatvorené. "Zobrali sme 50 áut denne, ich počet sa zvýši. Jednoducho, ten deficit budeme musieť dohnať," dodal.