Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Strechu zimného štadióna v Humennom opravia za 438 000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Práce budú okrem iného pozostávať z postupného odstránenia poškodenej PVC fólie zo strechy a plného klincovaného debnenia, ako aj nahradenia poškodenej tepelnej izolácie.

Humenné 2. augusta (TASR) – Oprava havarijného stavu strechy zimného štadióna v Humennom, ktorý je od januára tohto roka uzatvorený, bude stáť radnicu 438 000 eur. Spomedzi štyroch oslovených firiem ponúkla najvýhodnejšie podmienky michalovská spoločnosť Uniko. Na rekonštrukciu zimného štadióna pôjde časť peňazí z minuloročného rozpočtového prebytku, ktorý dosiahol sumu 1,33 milióna eur.

„Práce budú okrem iného pozostávať z postupného odstránenia poškodenej PVC fólie zo strechy a plného klincovaného debnenia, ako aj nahradenia poškodenej tepelnej izolácie,“ vysvetlila Michaela Dochánová z tlačového referátu mesta. Po odstránení poškodených vrstiev strechy, cez ktorú prenikala dažďová voda, dostane nový šat nielen hydroizolačný systém, ale aj stropné nosníkové debnenie, elektroinštalácia a mantinely.

Víťazná firma už s rekonštrukčnými prácami začala. Hotové by mali byť približne do konca novembra. Radnica ale tvrdí, že samotná oprava strechy by mohla byť hotová už na konci septembra. Finálne práce by potom mali prebiehať za plnej prevádzky zimného štadióna.

Humenskí hokejisti začali v uplynulej sezóne hrať prvú ligu. Po uzatvorení štadióna zo súťaže odstúpili. „Ak rekonštrukcia strechy prebehne bez komplikácií a bude nám priať aj počasie, mali by naše mládežnícke celky, prípadne aj seniorskí hokejisti, ktorých účasť ešte zvažujeme, účinkovať už v nadchádzajúcom ligovom ročníku,“ vysvetlila primátorka Humenného Jana Vaľová.

Podľa jej slov dostalo mesto po dohode s Východoslovenským zväzom ľadového hokeja výnimku a úvodné zápasy novej sezóny môžu hokejisti odohrať mimo vlastného štadióna. „Aj mnohé ďalšie kluby sú na tom podobne a prevádzku zimného štadióna spúšťajú až v septembri,“ dodala.