Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

SSD ruší všetky plánované odstávky elektriny do 24. januára

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Stredoslovenská distribučná spoločnosť pristúpila k tomuto kroku najmä s ohľadom na obyvateľov, ktorí sú nútení zdržiavať sa prevažne doma.

Žilina 12. januára (TASR) – Stredoslovenská distribučná (SSD) ruší do 24. januára všetky plánované odstávky elektriny. Podľa hovorcu spoločnosti Miroslava Gejdoša sa prispôsobuje výnimočnej situácii v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu a prijatými opatreniami.

Doplnil, že distribučná spoločnosť pristúpila k tomuto kroku najmä s ohľadom na obyvateľov, ktorí sú nútení zdržiavať sa prevažne doma. "Ak by sme nezrušili odstávky, výrazne by sme skomplikovali dištančné vyučovanie žiakov, ale aj možnosti zamestnancov pracujúcich z domu," uviedol Gejdoš.

"Tak, ako sme odberateľov s predstihom informovali o odstávkach, postupne informujeme o ich zrušení. Výnimkou bude len niekoľko ojedinelých prác, keď budeme nútení prerušiť dodávku elektriny v nevyhnutnom rozsahu. Jednak z dôvodu bezpečnosti distribučnej sústavy, ale aj preto, aby sme predišli vážnym ekonomickým škodám," vysvetlil riaditeľ divízie prevádzka a údržba energetických zariadení SSD Radomír Rajčáni.

Podotkol, že aj napriek útlmu niektorých činností zostávajú energetici v maximálnom nasadení. "Poruchy budeme odstraňovať v normálnom režime, ale za prísnych bezpečnostných opatrení. Našou prioritou je udržať distribúciu elektriny v neobmedzenej prevádzke. Preto musíme dbať na zdravie našich pracovníkov v najvyššej možnej miere," dodal Rajčáni.