Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Strojárom V + S Welding z Bardejova navrhol rezort stimul 1,1 mil. eur

Ilustračné foto. Foto: TASR

Firma plánuje do roku 2022 vytvoriť 40 nových pracovných miest, pričom plánovaná priemerná hrubá mesačná mzda zamestnanca má byť na úrovni 1108 eur.

Bratislava 14. januára (TASR) – Výrobca bankomatových skríň a poľnohospodárskych komponentov V + S Welding z Bardejova môže dostať od štátu na výstavbu novej prevádzky investičný stimul 1,1 milióna eur. Ministerstvo hospodárstva (MH) odobrilo strojárskej firme dotáciu na nákup dlhodobého investičného majetku vo výške 300.000 eur a úľavu na dani z príjmu vo výške 800.000 eur, vyplýva to z materiálu, ktorý v utorok predložil rezort hospodárstva na rokovanie vlády. Štátnu pomoc ešte musí schváliť vláda.

Firma plánuje do roku 2022 vytvoriť 40 nových pracovných miest, pričom plánovaná priemerná hrubá mesačná mzda zamestnanca má byť na úrovni 1108 eur. Investičný zámer počíta aj s tvorbou 30 nepriamych pracovných miest najmä u priamych subdodávateľov či poskytovateľov služieb potrebných na zabezpečenie prevádzky spoločnosti, ako napríklad servis technológií, logistika, stravovacie a upratovacie služby.

Celková investícia má dosiahnuť výšku 4,68 milióna eur, pričom celá produkcia má smerovať na vývoz. Novú výrobnú halu plánuje investor postaviť na časti pozemku bývalého poľnohospodárskeho družstva na hranici medzi obcami Tarnov a Rokytov, okres Bardejov, ktorý je vo vlastníctve firmy.