Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Súd: Konanie o zrušení poisťovacej spoločnosti Novis bolo prerušené

Ilustračné foto Foto: TASR

NBS upozornila, že vznikajú oprávnené obavy o zabezpečenie práv klientov spoločnosti Novis.

Bratislava 22. marca (TASR) - Konanie o zrušení, likvidácii a vymenovaní likvidátora poisťovacej spoločnosti Novis bolo prerušené až do právoplatného ukončenia konania vedeného na Správnom súde v Bratislave. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Reagoval tak na vyjadrenie Národnej banky Slovenska (NBS), podľa ktorej ani po deviatich mesiacoch od podania návrhu na vymenovanie likvidátora nebol súdom likvidátor spoločnosti vymenovaný. Správny súd rieši otázku zákonnosti rozhodnutia NBS.

"Z dôvodu podaného odvolania sa t. č. spis nachádza na Krajskom súde v Bratislave," spresnil Adamčiak.

Návrh na súd na zrušenie spoločnosti Novis podala NBS začiatkom júna minulého roka. Zároveň podala návrh na vymenovanie likvidátora, po ktorého vymenovaní sa má začať likvidácia spoločnosti. Rozhodnutie o vymenovaní likvidátora a začatí likvidácie patrí podľa banky do kompetencie Mestského súdu Bratislava III.

NBS upozornila, že vznikajú oprávnené obavy o zabezpečenie práv klientov spoločnosti Novis. "S prihliadnutím na aktuálnu situáciu vnímame ako dôležité upozorniť na tento stav," uviedla NBS. Čo najskoršie vymenovanie likvidátora v prípade poisťovne Novis národná banka vníma ako krok, ktorý je nevyhnutný na ochranu klientov.