Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Súd v spore medzi ŽSR a Cyrilom T. ani dnes nerozhodol

Ilustračné foto Foto: TASR

Spor trvá už štyri roky. ŽSR najprv podnikateľovi pozemky prenajímali, no nikdy nesúhlasili s výstavbou honosnej rezidencie.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Spor medzi Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR) a podnikateľom Cyrilom T., týkajúci sa honosnej stavby v blízkosti železničnej trate pri obci Réca, nevyriešil súd ani na dnešnom pojednávaní.

Ako informovala televízia TA3 vo svojom dnešnom spravodajstve, ŽSR trvajú na tom, že časť stavby stojí na ich pozemku neoprávnene.

Televízia pripomenula, že spor trvá už štyri roky. ŽSR najprv podnikateľovi pozemky prenajímali, no nikdy nesúhlasili s výstavbou honosnej rezidencie. Cyrila T. zažalovali a žiadajú zbúrať časť stavby, ktorá je na ich pozemku. Okresný súd v Pezinku dnes riešil, či je to technicky možné, odpoveď mu mal dať znalecký posudok.

Podľa znalca problém s betónovým múrom, chodníkom a cestou v blízkosti trate problém nebude, komplikovanejšie je to však so zámočkom, ktorého polovica stojí na pozemkoch železníc. Advokátka Cyrila T. sa pred súdom bránila, že železnice o stavbe vedeli, podľa ŽSR malo však ísť o vybudovanie rybníka s obslužnou stavbou na chov rýb.

Na ďalšom pojednávaní chce sudkyňa Okresného súdu v Pezinku vypočuť priamo znalca. "My trváme na odstránení časti stavby a vrátení nášho pozemku v pôvodnom stave," uviedla pre televíziu hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.