Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Sulík: Teším sa na ďalšiu schôdzu, aspoň dokončím svoj prejav

Na archívnej snímke minister hospodárstva SR Richard Sulík. Foto: TASR - Jakub Kotian

Verejnosť má právo dozvedieť sa množstvo vecí o 'bačovaní' Smeru, ktoré ľudia dnes splácajú v účtoch za elektrinu. Mimoriadna schôdza je pre mňa možnosť vysvetliť ich verejne, reagoval Sulík.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) sa teší na ďalšiu mimoriadnu schôdzu, kde by chcel dokončiť svoj prejav k cenám energií. Sulík tak reagoval na podnet strany Smer-SD, ktorá chce iniciovať jeho odvolávanie. Podľa lídra strany Roberta Fica totiž nie je Sulík pripravený na svoju funkciu a nezvláda ju.

"Teším sa na ďalšiu schôdzu, aspoň budem môcť konečne dokončiť svoj prejav k cenám energií, ktorý naposledy ukončila schizofrénia poslancov strany Smer-SD. Tí mi na jednej strane nedovolili hovoriť, na strane druhej žiadali vysvetlenie témy. Verejnosť má právo dozvedieť sa množstvo vecí o 'bačovaní' Smeru, ktoré ľudia dnes splácajú v účtoch za elektrinu. Mimoriadna schôdza je pre mňa možnosť vysvetliť ich verejne," reagoval Sulík.

Fico tvrdil, že nevidí žiadne vecné riešenia pokiaľ ide o rast cien energií. "Naviac sa nám zdá, že sa každému vysmieva. Hovorí, že trh všetko vyrieši, že nebude treba nič regulovať. Vysmieva sa ľuďom, ktorí prišli o prácu, keď hovorí, že treba zrušiť úrady práce," konštatoval Fico.

V stredu chce Fico osloviť nezaradených poslancov okolo Tomáša Tarabu. "Pokiaľ sa dohodneme na spoločnom postupe, podáme tento návrh v expresne krátkom čase," dodal Fico.