Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Súťaž škôl v oblasti BOZP vyhrala Stredná priemyselná škola v Trenčíne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na celoštátnom kole súťaže sa zúčastnilo 14 stredných odborných škôl so zameraním na stavebníctvo, dopravu, automobilový priemysel, služby a odbory technického charakteru.

Bratislava 13. mája (TASR) – Tento týždeň sa uskutočnilo celoštátne kolo 46. ročníka súťaže žiakov stredných odborných škôl v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci (BOZP). Prvýkrát sa konala online formou. Prvé miesto obsadila Stredná priemyselná škola stavebná Emila Belluša v Trenčíne. TASR o tom informoval generálny sekretár Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska (ZSPS) Marek Malina.

Súťaž organizoval Integrovaný odborový zväz (IOZ) za podpory Zväzu a ďalších partnerov pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR a v súčinnosti so Štátnym inštitútom odborného vzdelávania.

Na celoštátnom kole súťaže sa zúčastnilo 14 stredných odborných škôl so zameraním na stavebníctvo, dopravu, automobilový priemysel, služby a odbory technického charakteru.

Druhé miesto v prvej trojke obsadila Stredná odborná škola stavebná v Nitre a na tretej priečke sa umiestnila Stredná odborná škola technická v Prešove.

Prezident ZSPS Pavol Kováčik podčiarkol dôležitosť témy tým, že bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci je základným ľudským právom aj mladej generácie. "Bezpečná práca, dobré pracovné podmienky a spokojnosť zamestnancov idú ruka v ruke s vyššou produktivitou a kvalitou práce i zvýšením kreativity zamestnancov, čo je jedna z podmienok prosperity zamestnávateľa," podotkol Kováčik s tým, že výsledky súťaže ukazujú, že dlhodobý dôraz na kvalitu a bezpečnosť práce vo výučbe na stavebných školách prináša ovocie.